Veteranen ontmoeting

Wat doet ons veteranen ontmoeting centrum.

In eerste plaats is het ontmoeting centrum, een plek waar rust en gezelligheid heerst.

Velen komen hier voor een kletspraat, onder genot van koffie / thee.

Het is de thuisbasis voor allen, welke uitgezonden zijn geweest en wel of geen vervelende dingen hebben meegemaakt.

In een rustieke herkenbare omgeving, wordt u in alle vriendelijkheid ontvangen, ook oud dienstplichtigen en familieleden, maken hier gebruik van.

( Poel ) biljarten,  darten of tafelvoetbal,is in de ontspanningsruimte een vrije mogelijkheid, zoals ook op uitzending in de vrije uren werd gebezigd.

Problemen kunnen worden besproken met onze nulde lijn helpers, huis advocaat, defensie geestelijk verzorgers, nationale ombutsman,  om maar een paar dingen op te noemen.

Ook de veteranen met een trauma, welke net in therapie zijn geweest, “bij b.v. de Reinier van Arkel groep”, vinden hier op weg naar huis een rustpunt.

Burgers welke ook een trauma verwerking hebben, waar ze met niemand over gesproken hebben,

komen hier een stuk verder met advies en een welwillend oor, welke begrip toont voor hun situatie en hier een hulp kunnen geven naar een goede oplossing van het probleem.

 

Groep 7 en 8 van scholen uit diverse omliggende gemeentes, komen hier regelmatig om informatie te mogen ontvangen uit de naoorlogse periode en waarom de veteraan op uitzending is geweest, dit allemaal aangevuld met de ruime historisch collectie, welke is tentoongesteld.

 

Activiteiten

 

Reünies van de veteraan en dienstplichtig opgeroepen onderdelen, vinden hier regelmatig plaats.

Een enkele keer per jaar gaan de oudgediende als oefen vijand, de huidige defensie onderdelen laten zien, wat er allemaal bij komt kijken als je een oefen ( vijand ) tegenkomt, waar je niets van weet en dan ook niet weet welke streken, deze met hun ervaring uit het verleden kunnen realiseren.

Eén c.q twee keer per jaar, gezamenlijk simulatie schieten met de huidige inzetbare wapens.

Een groepje heeft zich gespecialiseerd om met provisionele detectoren, te gaan zoeken naar vermiste uit de 2e wereld oorlog, personen en goederen.

Mocht dit niet voldoende zijn kunt u zich opnieuw trainen in erewacht, bij monumenten en veteranen begrafenissen, indien hierom wordt gevraagd.

Ook defilés mee lopen als vlaggen wacht, bij het reünie orkest of mee spelen in het orkest heeft het centrum in haar vaandel staan.

Wilt u uw handen gebruiken met sleutelen of met andere dingen bezig zijn, het geeft hier alle mogelijkheden toe.’

 

We zijn berijkbaar op de Fuik 9 5223 KT in ‘s-Hertogenbosch