• Wie zijn wij?

    Lees het hieronder

Ouwestomp info

Wat heeft Stichting Ouwestomp de oud militair c.q. veteraan en hun bekenden te bieden:

De Stichting heeft diverse elementaire invalshoeken:
Vrijwillig reünie orkest, onder de uitstraling van het Regiment van Heutsz, een exercitie peloton, erewachten bij o.a. veteranen begrafenissen, een diggers groep die in het veld opgravingen verrichten, historische ( museum ) collectie, met als wekelijkse trekpleister voor de Veteraan, uiteraard de oud dienstplichtige een Ontmoetings Centrum en diverse inzet bij evenementen en defensie oefeningen.
Wij zijn gevestigd op De Fuik 9 5223 KT ’s-Hertogenbosch
Deze nieuwelokatie is geheel opgezet net als op onze oude lokatie met
een onderkomen op een pl;ek van 1500 m² dat deels met een historische collectie is ingericht. De blikvanger is de oude soldatenkamer, uit de 60er jaren, dat met haar stapelbedden en
PSU ingerichte kasten, die voor een ieder herkenbaar is.
Je voelt je gelijk thuis en schuift aan voor een gratis kopje koffie en of thee, de verhalen komen al snel los. Ook problemen kunnen hier besproken worden, zowel van de veteraan als familieleden.
De stichting heeft een groot aantal hiervoor opgeleide en gecertificeerde personen, zowel manlijk als vrouwelijk, onder de noemer Nuldelijnsondersteuners.
Huidige opening is dagelijks van 09:30 t/m 17:00 uur
Ook is er een huisadvocaat en een defensie aalmoezenier voorhanden, die ondersteuning kunnen verlenen. De advocaat geeft minimaal één maal in de maand de mogelijkheid hem te consulteren en met u na te gaan indien er problemen zijn, u van een advies te kunnen dienen.
Alles verder in een overzichtelijke ruimte met veel privacy mogelijkheden.
De bar uit de manschappen kantine van de afgedankte kazerne uit Hooghalen, misstaat niet en voelt geriefelijk aan. Oude kleding van soldaten / uitzending tot aan Generaal van Uhm ( met certificaat dat deze van hem afkomstig is, sieren de vitrines ) zoals ook de aan de uitzendingen gerelateerde uitstallingen.
De foerier heeft een hele ruimte, waar enkele honderden uniformen zijn opgeborgen, dit om de mensen bij openbare optredens te kleden.

Naast het ontmoetings centrum, hebben we ook een vrijwillig reünie orkest en exercitie peloton oude stijl, hieraan kunnen oud muzikanten en militairen aan deelnemen.
Ook manifesteren we ons regelmatig als oefenvijand voor defensie, dit zijn we reeds geweest bij de Landmacht, Marine als Luchtmacht, zonder dat het echte materiaal als, schepen, vliegtuigen en voertuigen achterwege blijven.
Zowel oud dienstplichtigen, veteranen, e.d. worden hiervoor gevraagd.

Ook de Daf YA 328, YA 126 als de combi VW T3 mogen hierbij hun prestaties tonen.
Regelmatig zijn er ook evenementen zoals reünies, acties op een schietbaan of schietbioscoop en andere bezigheden buiten het complex.
Mocht dit u allemaal te veel zijn of te druk worden, is er op het complex van Ouwestomp
een Internet verbinding voor de bezoekers, een oud poule biljard uit Irak, een drie banden biljard, 2 dart borden en een tafelvoetbal spel is aanwezig.
Ook een breedbeeld TV en beamer, is in de rookruimte aanwezig. Al met al teveel om op te noemen.
Voor de hulpbehoevende rolstoel gebruiker is het complex, te over bereikbaar.
Ouwestomp heeft inpandig alles op de begane drempelloze vloer, ook een rolstoel toilet.
We zijn dan ook zeer blij dat we u met open armen kunnen ontvangen.
Mocht u vervelende dingen hebben waar u hulp bij nodig heeft, staan wij open voor een ieder met een luisterend oor en mogelijkheid voor ondersteuning.
Wij ontvangen u graag met koffie of thee zodat u dit zelf kunt ervaren.

Namens het Bestuur en Medewerkers Ouwestomp.